Dagsammanfattning dag 24

Jaja, fortsätter ett tag...

Frukost och lunch, samma som vanligt.
Mellis: varm macka utan macka. Fast med för magert kött och lite tomat. kompenserade med massor med ost och lite smör. Blev mätt, men inte så länge.
Middag: Lax med fetaost, mer tomat, sallad och sås på creme fraiche. Öste på ordentligt med den för att få fett.

Måste komma ihåg att köpa kaffegrädde till jobbet!

Te, kaffe.
Ett glas vin, en liten Baylies.

Börjar få koll på vätskebalansen. Körde bil till jobbet för att slippa pollenen. Känner mig bättre i kroppen idag, och var lite piggare på förmiddagen. I går höll jag på att somna på jobbet..
Men tog allergitabletten igår kväll och duschade innan jag la mig.

Dagsammanfattning dag 15-23-

Eftersom jag varit borta från den moderna världen en smula har det inte blivit dagsammanfattningar. Men, å andra sidan... vet inte om jag ska fortsätta med det. Dels för att dom börjar se likadana och tråkiga ut, och dels för att jag började med dom för att hålla koll på vad jag åt, så jag inte fuskade och smååt. Men det verkar ju gå bra ändå!
En anledning till att ha dom kvar kan ju vara att om jag ändrar något kan det vara bra att kunna se vilka verkningar det får. Vi får se vad jag orkar!

Hur som, under mina dagar på resa gick det som sagt oväntat bra! Som färdkost hade jag kokospannkakor, baybybel, kokta ägg och majonäs. Efter 18 timmar hade jag fortfarande mat kvar... Hemresan delade vi upp på två dagar, och eftersom vi inte kunde fixa redig matsäck utan kök blev det Max low carb (gott, men för lite fett) den ena dan, och grekisk sallad på Ikea och en påse osaltade cashewnötter andra dan.

Dom värsta synderna under långhelgen var socker i grädden, vin och för mycket nötter. Och choklad. Jag trodde jag skulle älska den mörka chokladen smaksatt med hallon och pistage, men dom smakade som marabou mjölk(-och-socker)choklad! Ändå känns det lite som om jag har kommit av banan, och att det ska bli skönt att komma igång igen! Märkligt, jag är ju jätteduktig! För, om du läst tidigare inlägg, så står det att jag trodde jag skulle fuska och inte alls klara det så här bra!

Som sagt var familj och vänner otroligt omtänksamma, så det var inga problem med att be om mer fett eller mindre av annat!

Norska mutantpollen...

För ca två år sen fick jag min första pollenchock. Det var den sommaren när folk blov pollenkänsliga till höger och vänster, det var så mycket pollen att folk som inte kännt en tillstymmelse förr blev allergiska helt plötsligt. Så äver jag. Surt.

Fick råd på apoteket om att ta medecin innan jag gick och la mig, samt att duscha och tvätta mig ordentligt, så jag åtminstone får sova ordentligt. Ska prova det.

Har också börjat med magnecium. Mia har en lista med symptom på magneciumbrist på sin blogg, och jag tycker en del stämmer in på mig. Tex det där att det känns som om jag har lite molande och konstant träningsvärk, ont i ryggen och är känslig för ljud och ljus. Har dragits med det ett tag (sen långt innan lchf), så det ska bli intressant och se om det hjälper.

Mat snart.

Hemma bäst?

Så där, nu är jag hemma igen! Trött och sliten, men välbehållen.

Det där gick ju över förväntan! Visst blev det en del frågor, men även intressanta diskussioner, intresse och förståelse! Och även om mina vänner inte håller med om att lchf är en bra sak, så accepterar dom att jag väljer det, och gör allt för att hjälpa mig! Aaah, jag älskar dom!

Under resan har jag även verkligen märkt av en del fördelar med det här, som att inte bli bakfull, åkfull eller grinig när jag blir stressad eller hungrig. Att jobba på marknader brukar annars vara en riktig prövning i självbehärskning för min del, men i år tror jag jag chockade mina vänner och kollegor lika mycket som mig själv! Snäll och glad, först upp och sist i säng! Och jag kan lova att mina rörda ägg med grädde och smör blev populärt till frukosten! Speciellt hos light-produkt-stackarna, som passade på att "unna sig lite"!

Vågen säger dock att jag gått upp nåt hekto, men jag ser i spegeln att jag blivit smalare sen jag åkte! Kan tro det, det var inte mycket man hann sitta ner, musklerna har verkligen fått jobba!

Nu ska jag bara sortera mina 2000 (! Hur blev det SÅ många?!) bilder från resan. Det kommer nog ta ett tag...

T minus 18 timmar

Imorrn efter jobbet åker vi! Då tar vi vår trogna, gamla Volvo och drar! I 16 timmar, över norska fjäll och genom svenska skogar. Jag kan inte beskriva hur vacker resa det är! Men lite jobbig, såklart. På hemvägen delar vi upp det och stannar en natt i Oslo. Det blir kul! Well, allt kommer bli så jävla kul! Träffa kompisarna, jobba på marknaden, träffa familjen i allmänhet, och min brorson i synnerhet, partajen på kvällarna... Gud, som jag längtat!

Eftersom jag blir borta nästan en vecka kommer jag inte kunna uppdatera så mycket. Men jag kommer tillbaka!

Hoppas ni kommer ha det lika bra som jag under tiden!

Dagsammanfattning dag 14

14 dagar! Wow! Men ketosen försvann efter middagen...

Frulle: två ägg rörda i grädde. Tror jag hittat mina två mackor nu
Lunch: Som vanligt, men jag bytte ut salamin mot krydderskinka, det var inte så bra. Så det blev tre ostrullar med majjo, skinka och paprika på två av dom innan jag gick hem.
Middag: 1 stekt äkk och bacon, ett halvt glas mjölj. Antagligen mjölken som stoppade ketosen?

plus: té, två koppar kaffe, massa vatten, tjocka skivor ost med majjo efter middan

motion: gått till jobbet, gått omväg hem. tog 1 1/2 timme att gå hem, gick och fotade och handlade.
101 sit ups, 150 sidböj.

Jag känner att kläderna blivit större, men jag ser pluffsigare ut nu än innan, tycker jag. Vågen stod på 65 på kvällen. Det är ju bra. För ibland känns allt som en konspiration, för att lura folk att bli feta. Då funderar jag på att bara skita i det här. Men då kommer jag på att då måste jag äta bröd och pasta och sånt, och det vill jag ju ändå inte! Så jag fortsätter enträget..


...vänta lite...     ...nu börjar det smaka så där konstigt i munnen igen....     ..yey!

Ketos!!

Kände nåt märkligt vid lunchen idag, när jag drack lite mineralvatten. Vattnet smakade väldigt mycket mineral. Järn, eller kanske snarare rostig plåt... Detta betyder ätt nu jävlar bränns det fett!

Dagsammanfattning dag 13

Ju mer man engagerar sig, desto klurigare blir det här. Det där med att hitta lagom stora potioner är ett problem som jag jobbar hårt på. Jag har alltid vetat att två mackor är lagom frukost, men vad sjutton motsvara det för mig i ägg? Men skam den som ger sig, jag står mig i alla fall längre på mindre mängd mat nu än förr.

Frulle: Två ägg rörda i lite grädde (som jag inte får ha i fred för PV längre! Jag kan nog muta honom till lchf)
Lunch: Som vanligt
Mellis ca 16: Två övergivna kokospannkakor
"Middag" ca 18: Lite övergiven sallad med massa fetaost och såsen från igår.

plus: Té, för lite kaffe, desto mer vatten, en liten, liten näve nötter.

motion: gått till/från jobbet, 101 sit ups, 100 sidböjar.


Sov gott!


Så trött, så trött...

Det blev inget gjort alls istället... Jag är skittrött! Sov dåligt inatt, och ingen mjölk fanns det på jobbet, så knappt nåt kaffe har jag fått heller. Gått och småplockat lite bara, och kollat på Parlamentet.

Känns som jag fortfarande inte återhämtat mig helt sen helgen. Känner mig uppsvälld och seg..  Så nu testar vi att skippa fil och nötter. Tydligen kan det vara lite kinkigt med grädde med, så såser går väl bort med..

Ska bli spännande och se hur detta funkar i Sverige, där man inte kan råda själv över vad man får att äta på samma sätt som hemma. Gäller att hålla sig i kragen och stå på sig bara. Sitta som en fyraåring vid bordet och envist skaka på huvudet, "Nej, jag villintehaaaa potatiiiis"!

Nä, hu ska jag borsta tänderna, sen kommer dagsammanfattningen. Sen blir det sängen för mig!

Om tid

Antingen har jag jättemycket att göra, eller knappt något alls... Det är lite småpyssel som måste fixas innan vi åker på onsdag, men jag vet inte hur lång eller kort tid det tar, om det är onödigt att göra allt nu. Jag vill ju göra något imorrn med för att distrahera mig, så jag inte längtar för mycket.

Fast, om jag gör allt långsamt så kan jag nog fylla upp två eftermiddagar?


Party!

Helt galet, jag blir salongsberusad av ETT glas vin! Löjligt! Visserligen är mina vinglas stora, men ändå...

Effekt av kosten?

Dagsammanfattning dag 12

Åh, det var länge sen jag kände mig så mätt och belåten! Helt perfekt mätt! Och så gott det var!

Frulle: Två ägg rörda med grädde.
Lunch: Två kokospannkakor. (Två små, och förr behövde jag 4-5 mjölpannkakor för att bli mätt i ett par timmar!)
Middag: MMMMMMMMörarbiff med sås på grädde och vin, till det sallad och massa festaost, samt ett glas rosé. Jag säger det igen; MMMMMMMMM!! Jag vill aldrig äta igen, jag vill för alltid minnas smaken!

Té, två koppar kaffe, bättre på att dricka vatten.


motion: 101 situps, 100 sidböj, och så städat hela lägenheten.

Blanka golv

Det bästa med att åka bort är att det blir så fint hemma! När jag var liten var min mamma superkonsekvent med en grej; att om jag skulle åka bort måste jag städa rummet innan, punkt. Stökigt rum = ingen resa. Dock förnekar hon det idag. Hon har heller aldrig sagt emot mig, skämt bort mig, nekat mig något eller uppfostrat mig. Hon var en mönstermamma och jag var en mönsterdotter som kom ut uppfostrad och klar... Eh... jag tror hon förväxlar mig med någon annan... För idag är jag ju så ofantligt tacksam för hur hon uppfostrat mig och hjälpt mig att bli den jag är. Och speciellt för det här med städningen!

Det är helt ljuvligt när man kommer hem efter en resa att få släppa ner väskan på ett rent golv, andas ut i lungnet och redan, och få lägga sig i en nybäddad säng! Man behöver inte börja med att städa hemma, allt man måste göra är ev att handla lite (beroende på hur länge man varit borta). Man får naturligtvis utnyttja tvådagars-regeln; att få vänta två dagar efter resan med att packa upp väskan!

Kanske kan det vara skönt att bara åka från en stökig lägenhet och få glömma elendet, men jag tycker det är roligare att åka om jag vet att det är fint när man kommer tillbaka! Dessutom kan man få en bonus om man under resan glömmer bort att man städat! Lite som ett smart tips jag fick av min syster. Om man har fest hemma är det klart smart att städa -allafall det värsta, glas, flaskor och sånt- innan man går och lägger sig. Då blir man jätteglad när man vaknar dan efter, och tänker på vilka bra gäster man har som städar efter sig!

Dagens husmorstips från Helllis! ;)                                                                     
             
                                                                                                                                        ...och jag gillar inte ens hushållsarbete!

Det tar sig!

Jag börjar förstå vad jag gör nu, härligt! Men det är långt kvar... Det kanske syns att jag gillar blått?

Men blått har på sista tiden blivit ett moraliskt dilemma för mig... Jag slog just in doppresenten till min lille brorson.

Paket

Helst hade jag slagit in det i samma tyg som jag sydde dopklänningen till honom i, men det var inte nog kvar av det så det blev ett annat blått tyg. Men banden är allafall samma färg som banden i klänningen.
Blev nöjd med paketet, det blev fint, men när jag ser på det slår mig samma tanke som slog mig efter att jag sytt dopklänningen:
"Attans! Blått! Nu kommer folk tro att det är blått bara för att det är en pojke!"
Men det är ju inte så det är! När jag köpte tyget var det blå den enda fina baby-färgen jag hittade!
Det hade blivit blått även om det varit en flicka jag sydde åt! Och om min bror får en dotter nästa gång finns det ingen chans i universum att jag gör en rosa klänning! Rosa kan man ha som detalj på kläder, men ett helt rosa plagg? Nej, tack, varken på mig eller ungar! Speciellt inte sen jag fick reda på att dom små (rosa) flickkläderna i affärerna har sämre kvalité och är mindre slitstarka än pojkkläder! Hur tänker dom då?!

Phew, ville bara få det där ur mig... Nu ska jag fortsätta pyssla!

God morgon!

Strålande sol ute, men tror det är lite kallt... Känns skumt att det är söndag och jag är ledig idag, gårdagen var så lång och händelsefylld att den kändes som flera dagar!

Idag ska jag pilla lite med på designen på bloggen, så den kommer ändra sig lite. Emellanåt kommer den nog se helt galen ut! ...En bra ide vore kanske att gåra en speciell blogg för att hitta en snygg design, och sen kopiera den till den här bloggen... hmm, värt att tänka på...

Sen blir det nog lite pyssen med hemsidan, packa lite inför resan, kanske träna lite golf, och kanske vila lite i solen emellan!

Ha en underbar söndag!


Bygger om

Om du kommer in på bloggen nu kanske det ser lite konstigt ut... Jag håller på att lära mig att designa om den. Det tar lite tid, men det är alltid roligt att lära sig nya saker! Den kommer bli så snygg!    ...om ett tag...

Dagsammanfattning dag 11

Ge mig en ny dator! Jag blir så trött på att alla program uppdateras hela tiden! Min stackars burk klarar inte sånt, och får inte vara med och leka då! ...och jag som faktiskt gillar den ändå...  jaja..

Dagens spis:
Frulle ca 10: 2 kokta ägg med majonäs, té, sen kaffe med grädde. Två koppar under dagen
Lunch ca 14: Kyckling från igår med sås (lite mjölredning i såsen), sallad med ost, fetaost, sallad och lite tomat
Middag ca 17:30: Fil med jordgubbar, valnötter och kanel (gör gott för jobbig mage)

Plus en rad 70% cholkad, några cashewnötter, samt två rullar med sallad, skinka, ost, majjo och senap.
Har varit bättre på att dricka vatten idag.
Magen har lungnat ner sig lite, men huvudvärken håller sig borta!

Motion: Två timmars kortletande på stan!

Nähäpp...

Det blir nog ingen film för mig.. Datorn är inte alls på humör för det, vi har ingen tv och dom andra datorerna är strängt upptagna...

Jag kunde ju krupit ner i sängen och läst Brott och straff, men eftersom jag för en gångs skull är pigg nog att sitta upprätt den här tiden på dygnet känns det lite som ett slöseri...

Vad ska man hitta på då då?

Sådär mys-sjuk...

Magen är fortfarnade inte helt sams med mig... Men det känns som det inte gör så mycket! Faktiskt så är det lite mysigt. Strax ska jag krypa ner i en fåtölj med vårt stora, übermysiga täcke och se på nån gammal film, och unna mig att vara lat! För ibland kommer jag på att jag faktiskt kan det! Jag har inget som ska göras som inte kan vänta lite. Det var tre år sen jag slutade plugga, men än har jag inte helt förstått att jag är ledig när jag är ledig! Inget tentaplugg, inget uppsatsskrivande, inget projektarbete! Och ännu bättre blev livet när jag flyttade hit och inte behövde söka 30 jobb i månaden som skulle rapporteras till arbetsförnedringen!

Bäst att passa på att låta sig vara lat medan man kan...

Nämen gratulerer med dagen på mig...

flagga

...Ja, vi elsker dette landet..! 17 Mai idag, hurra!

Men... phew, vilken dag. År det inte insulinvågor som går upp och ner måste det vara något annat. Idag var det turen.

Började med att magen fick fnatt. Beror antagligen på salt- och cholkadöverdosen igår, min ämnesomsättning får verkligen en kickstart av choklad. Däremot märktes inget på vågen av det, den står på jämna 65! Känner mig dock lite svälld i magen, men men. Det går över.

Sen var det det här med 17 maj... Klart man ska ner på stan och se på folketoget, speciellt eftersom PV ska gå där med studentsamfunnet! Så, jag hugger min nya, fina kamera, tar på mig mormorg gamla, skitsnygga kappa -som jag nu kan knäppa utan problem trots att tuttarna är något störra nu- och ger mig av, i rätt god tid. Väl nere på stan ska jag ta en vimmelbild. Lite förbryllat funderar jag på varför minneskortsluckan är öppen... Jo, för att kortet sitter i datorn! Nämen! Så vi går väl hem igen då. Gör om gör rätt, det är mitt motto!

Så hem, slita ur kortet och iväg igen. Lyckligtvis har inte tåget börjat gå än, trots att jag blivit sen vid det här laget, så kanske jag hinner hitta honom och stjäla en puss? Ska bara ta upp kameran och sätta i kortet först. Well.... kunde ju gjort det, om kortet legat i väskan...

För att göra en lång historia kort (haha), som man säger, var det bara att försöka hinna med att leta tappat kort, leta PV för att få hans kamera, ta lite bilder, leta mera kort, springa till torget och leta upp PV, leta mera kort, springa tillbaka till torget för att få bildbevis för att Göran Persson verkligen är här, leta- ja, ni fattar poängen nu. När jag äntligen fattat att kortet inte ligger på nån gata på stan och jag håller alla tummar för att det ligger hemma går vi hem. Jag lovar att det var som en solastråle som lös genom taket ner på kortet där det låg på hallgolvet!

Klart världen inte hade gått under om jag inte hittat det, det var inte så mycket bilder på det, men 700 spänn är alltid 700 spänn... så det var jävlig gött att hitta det!

Nu är jag helt slut, hela äventyret tog två timmar, kan lova att det var ett rejält träningspass!

Oh, glömde nästan!

Idag är första dagen på länge som jag inte haft den där molnande men fullt acceptabla huvudvärken på förmiddan! Kom på det när jag började märka en helt annan huvudvärk när jag åt choklden!
Vågar man hoppas på att kroppen ställt om sig nu, och fattar att det är slut på kolhydrater? Eller är den bara distraherad och fokuserad på att göra ont på andra ställen?

Däremot har jag börjat märka tecken på att jag dricker för lite vatten...

Dagsammanfattning dag 10

Frukost: 1 rört ägg med grädde, två bitar bacon. Verkar lagom dos
Lunch: Som vanligt. (märkligt att ingen sagt något om att jag glömt bröd under påläggen än!)
Middag ca 17:30: Köpegrillad, sedan sönderkokt kyckling med skinn och gräddig sås. Misslyckades med maten idag, I do not belong in the kitchen! Men, PV tentapluggar, så... men det gick att äta, med sallad till.

Sen gick det ut för...
Cashewnötter, ca ett whiskyglas, ca 30 g 70% choklad och vin... 1/2 glas än så länge
Tänkte att ett glas rosévin kunde få magmusklerna att slappna av lite så värken skulle släppa. Jo, visst hjälpte det men nu känns det som jag svullat i mig 1 kg punchpraliner och två rediga groggar... Vilket iof är bra, för nu när jag läser vad jag skrivit är det ju inte så mycket! Och jag tror inte jag får i mig mer av nåt av det!

hmm... figure that...

motion: gått till/från jobbet. (Gjorde det igår med, glömde skriva det då)


Klockan går fel...

Uäh, pest och pina. Trodde det var förra helgen det var dags, men det är tydligen nu... Lite svårt att veta säkert när själva huvudsymrtomet -blödningen- lyser med sin frånvaro, men nu kommer dom andra desto starkare. Ooooont, ont i magen, skitdeppig och arg; en riktig pms-smurf... Och jag som var så glad förra helgen, och trodde att den här superkosten hade sopat bort alla bekymmer! :(

...kanske ska ge det lite mer tid...  men det förklarar ju varför jag varit så trött och hängig dom senaste dagarna. Har verkligen kännt mig nere. Men förhoppningsvis vänder det imorrn. Då ska jag ut och titta på PV som ska gå i folketåget, och så kommer Göran Persson av alla människor hit och 17 maj-talar. Det spektaklet kan man ju inte missa!

Bävar redan nu för att skriva dagsammanfattningen, idag fuskas det med mörk choklad och nötter...

Dyster

Jag har varit lite dyster idag. Och väldigt, väldigt trött. Antagligen pollen. Dagens höjdpinkt var brandövningen på jobbet! Vi fick gå genom ett rökfyllt rum. Inte så särskilt spännande, men roligare än att bara utrymma huset och ha mutlig genomgång av "släcka, utrymma, varsla". Vilket också ingick idag.
Det var först när jag fick i mig middagen och kollade på bdb som jag började gaska upp mig, det var en timme sen.
Ingen golf blev det idag heller, handleden har börjat göra lite ont sen jag började med träningen... :( Den gör det på sommaren. Knäna på vintern och handleden på sommaren.
Har börjat packa inför vår roadtrip om mindre än en vecka (!), och tvättmaskinen går för fullt. Ska faktiskt gå och hänga tvätt nu.

Ha det fint!

Dagsammanfattning dag 9

Frukost: som vanligt, men duttade i ca två matskedar grädde. Det var en hit, var inte hungrig förrän 15-tiden igen!
Lunch: Var för mätt, kunde inte äta!
Mellis: tre rullar med variationer med ost, skinka, sallad, rödlök och balsamico, samt en babybelost. Detta utspritt på några timmar
Middag: Den sísta lilla skvätten köttförssås... Hade i lite grädde, smör och ost för att variera den lite. Trots att det var så lite kvar är jag mätt och belåten!

té, två koppar kaffe.

Dagsammanfattning dag 8

wow! Jag har hållt ut 8 dagar! Med att blogga regelbundet! Se där...

Frulle: som vanligt
Lunch: som vanligt
Middag ca 16:30: Köttfärsrester. Hade i lite mer smör och grädde när jag värmde den, blev mycket bättre! Och lite chillikrydda på toppen.
Sen lite vispad grädde med tinade jordgubbar efter golfträningen.
Kaffe, té.

Motion: Gått till jobber, 1 timme golfträning.
Känns som jag har konstant träningsvärk i ben och rygg sen jag började med golfen!

Dagsammanfattning dag 7

Elskåpet fick fnatt igår och brände av säkringar helt omotiverat. Så det blev inge mer gjort vid datorn. Så här kommer gårdagens sammanfattning:

Frulle: 1 rärt ägg, bejkon. (ingen bra idé, jag behöver två ägg..)
Lunch: samma som vanligt
Mellis: en ost- och skinkrulle med majones
Middag ca 19: Grillad svinkotlett i älsklingens goda ingerfära-honungs-marinad, sallad med fetaost och soltomater, gräddsås med pyttelite mjölredning. Sås behöver redning, tyvärr. Men, det verkat som att det inte alls behövs lika mycket när man toppreder!

+ en grabbnäve cashewnötter och ett par tinade jordgubbar. Kaffe. Té.

Prompade till jobbet, det kändes att det var ett tag sen jag gjorde det sist! Dom backarna är inte snälla! Men det är en skön promenad på ca 20 min.

Tror det var allt...

Från häst till ponny...

Det fick bli lugg.. Jag tog en bild på mig förra veckan. Tänkte att den såg lite märklig ut. Utdragen, liksom. Jag satt och funderade på det i morse, men så såg jag i spegeln vad det var! Jag trodde jag skulle se skillnaden bättre, att kindbenen skulle bli tydligare, och halsen smalare. Men nej då! Istället har det smygit sig på lite överallt, och istället för att se smalare ut i ansiktet så ser jag längre ut! Hästfejs! så, nu har jag fixat mig en tjusig ponnylugg istället...

Dagsammanfattning dag 6

Få se nu...

Frukost: ägg och bejkon
Lunch: Överbliven köttfärssås från igår
Middag: En stor skål fil med hasselnötter, valnötter och solrosfrön. Dagens höjdpunkt, som jag längtat efter fräsh och sval mat! I morgon blir det raka vägen till Ica efter jobbet för att inhandla grönsaker!

Två koppar kaffe, en kopp té, massa vatten

motion: 2 timmar golfträning.

Over and out för idag, sov gott!

Prövningar

Förutom mål, har jag några andra sätt att kolla det här med lchf; låt oss kalla det prövningar. Saker som bör hända, som jag vill uppleva, kan man säga. Listan kommer att uppdateras efterhand saker händer, eller jag kommer på fler:

Först, tre saker som redan märks:
Inget dåligt humör DenTidenIMånaden, jag brukar vara ett monster på lördan där!
Tjockare hår
Tappat 2,5 kg

Prövningar -jag vill:
Få mindre finnar, speciellt på ryggen
Bli morgonpiggare
Vara piggare på kvällen
Komma i mina gamla golfbyxor; 3 par
Bli jämnare i humöret
Bli av med torr-exemen på händerna
Inte vara bakfull när jag jobbar och festar i Leksand i maj


Mål och mening

                                                                                                                                                    kan uppdateras efter hand.
...mmm....

Jag har aldrig varit så bra på det där med mål... speciellt inte med att nå dom. Och om jag når dom, tappar jag motivationen att fortsätta. Som när mitt mål inom golf var 36an. Jag slet och kämpade, och nådde så mitt mål rätt tidigt på säsongen! Men, sen tappade jag liksom allt. När målet var nåt, vad skulle jag då kämpa mot? Jag kunde inte sätta upp ett nytt mål då, för inget verkade lagom utmanande och uppnåeligt. Året efter blev så målet 22, och det är det fortfarande! För att det var bättre med ett mål jag inte kommer nå. Den här säsongen! (Jag tror jag ligger på 33 nu.)

Men, mål är bra att ha. Så jag provar. Här är mina mål:

LCHF/kroppsligt:
Jag vill inte sätta ett viktmål (-se, jag börjar redan krångla... kass på mål!), därför att jag inte vet vad jag kommer att väga när jag ser ut som jag vill. Utgångsläge var 68 kg, för ca en månad sen. Jag är 167 cm kort. Bra längd, fö. Runt 60 känns rimligt, eftersom jag vill ha lite mer muskler än jag har. Har lite problem med ryggen, så jag behöver bli starkare. Visst vore det kul att väga under 60, men jag tror inte jag skulle passa i det, eller att det skulle vara bra för mig. Men vi får se när vi närmar oss!

Delmål: När jag åker till Sverige om en dryg vecka vill jag vara synbart smalare, jämfört med när jag var där i påskas. (Det var strax efter påsk jag började med lchf.)
Når jag går på bröllop i höst vill jag vara så pass slank att jag kan ha en snygg, sexig klänning utan att tänka på att valkarna syns.

Golf:
22 i handicap! Här är det lättare med siffermål. Men jag vill inte tidsbestämma dom, så under säsongen vill jag (även): Slå över 200 m med trä3an. Kunna stanna i gruset vid 200flaggan med 7an. Få 80% tvåputtar på långa puttar -över tre meter. 90% enputtar på korta puttar. -under två meter.

Klättring:
Vet inte hur mycket jag kommer att klättra, och klättra samma leder i sommar, så här blir mitt mål att innan jul klara klättra runt boulderrummet, samt över taket.


Sådär, vi tar och nöjer oss med det så länge...

Röd dag idag..

..jepp, Norge har röd dag idag! Måndagar är den skönaste dagen att vara bonusledig på! Man får ut mer av söndagen, eftersom man inte tänker på att man måste till jobbet dagen efter, och på fredagarna är det så go stämning på jobbet, så det vill man inte missa!

Också röd dag för att jag tror jag bränt mig lite på armarna... :( Har legat i på balkongen och gottat mig i solen en stund.

Åkte till golfbanan efter frukost! Det var väldigt slitigt att komma igång, och gick inte riktigt lika bra idag som i förrgår. Hade svårt att hitta mattan och greppet. Men puttningen gick lite bättre. Var där ca två timmar, slog två hinkar och puttade lite emellan. Jag var väldigt sugen på att ta en till hink, trots att det inte gick så bra, men jag började få så ont i händerna att jag lät bli. Det var nog tur, för jag car helt slut när jag kom hem! Jag borde greppa om mina klubbor... Och leta fram en helare handske... Jeg vet att jag har ett par nånstans...

golfhandske
..den var skinande vit och hel en gång i tiden...

Dagens golftips:
1. Om du är stel när du börjar träna, börja med en lång träklubba. Då använder du större rörelser, och blir varm och mjuk fortare.
2. Häll lite vatten på mattan om den är torr och hård.


Åh, jag lyckades få samma rangegranne som sist! Det gick inte bättre för honom heller.

Nu ska jag försöka vakna till lite, och se vad jag ska hitta på resten av dagen! Det är ju massa massa dag kvar! :D

yey!

-3 kg!  WOHOO!!!! På... ca.... en månad?

Vissenligen var det på morgonen innan frukost som vågen gav mig dessa goda nyheter, men ändå! ...för ska jag vara heeeelt ärlig så var jag lite misstänksam mot att det skulle gå så fort och lätt!

Dagsammanfattning dag 5

Det tog en hel dag att sy om en kjol! Men, jag gjorde lite annat emellan... Men nu är den klar, jag är nöjd med den, och ska strax gå och lägga mig!

Dagens mat:
Frukost: Ågg och bacon, som vanligt.
Lunch: ...tja... en ost- och skinkrulle med smör....
Middag: Köttfärssås med brockoli, tomatkross, lök, vitlök och massa olivolja och grädde. MUMSIG!

Motion: 101 sit ups. Plus sömnad. det känns i rumpan, så det måste räknas!

Oups! Glömde; en liten Baileys med...

Jag skulle dock ätit lite mer lunch, men jag var verkligen inte sugen.. nu är jag lite hungrig dock.. inte så konstigt kanske, jag åt middag för fem timmar sen...

Men jag bröt mitt spannmålsförbud idag! Utan att tänka på det testade jag om PVs spagetti var klar! VE! ....och jag drömmer mardrömmar om att jag har mjöl i såsen av gammal vana och får slänga allt...

Hoppas det är fint väder imorrn, jag är skitsugen på att träna golf!

Sov gott!

Lite mulet...

God morgon!

Har nu avnjutit en fet och god frukost, och funderar på vad jag ska göra med dagen. Det är lite molnigare och svalare idag, så jag funderar på att passa på att sy lite. Jag har fått några kjolar av mormor som jag ska sy om.

Jag tror jag börjar med det, så får jag se vart det bär av sen.

Ha en underbar söndag!

Dagsammanfattning dag 4

Frukost 10:30: Ägg och bacon och té. Tog lite extra eftersom det är lördag, jag kom upp sent och inte visste hur jag skulle göra med lunchen. Så jag ville gardera mig om att stå mig länge. Och det gjorde jag! Inte förrän 16ich började jag bli hungrig!
Mellis ca 17: En skål fil med lite russin och solrosfrön, en skiva ost.
Middag ca 20:30: Grillad lax med tomat och creme fraishe-röra

En kopp kaffe idag bara! Märkligt, har inte ens tänkt på kaffe heller...

Motion: Ett par timmar på golfklubben, det känns i midjan, det! Samt en liten promenad. Liten.

Bra dag, men jag gillar inte att behöva bli så hungrig.. Den här helgen kan bli lite klurig, när allt är stängt. Men då får man ta fram sin soppspik!

Grillad lax

Mmmmm! Min nya favvorätt! Och så enkel att laga! Lägg en lagom bit färsk lax på aluminiumfolie (som inte är ett dugg bra för miljön, jag vet...), släng med kärlek på massa olivolja, dill, gräslök, peppar, citronpeppar och lite örtsalt. Lägg tomatklyftor runt. Du behöver inte äta tomartena sen, men jag tror dom ger godare smak åt laxen. Vill man kan man lägga i lite fetaost med. Vi la på vår ganska sent så den bara blev varm. Gott!
Slå ihop folien, men inte för tätt, det måst finnas plats till att bli ånga därinne. Lägg sen paketet i ugnen, runt 200-250 grader, eller på grillen! Vet inte hur länge, man får kolla emellanåt. Det synt när den är klar.

Grillad lax

PV åt med färskpotatis, jag fick nöja mig med lite extra grillad tomad och crece fraishe-röran, smaksatt med salt peppar, citronpeppar och citron. mmmmm!

...mummel mummel...

Norge må vara vackert, men fruktansvärt opraktiskt! Fast egentligen gillar jag att alla affärer har stängt på söndagar, man stressar verkligen av på ett annat sätt då. Speciellt om man har jobbat i butik själv, vet man hur underbart det är när det är stängt på söndagar! Men, jag var inte beredd på att dom skulle stänga tidigt idag! Jag hade ju planerat att bunkra upp för två röddagar, men nej då! Istället far jag omkring med andra chockade och panikslagna icke-infödda norrmän och letar efter NÅTSOMÄRÖPPET!

Prisa gudagna för Shell Select! Där lyckades jag allafall hitta frukostägg, vilket var det enda jag egentligen måste ha. Som tur är är både PV och jag uppfostarde av hamstrar som utan problem skulle överleva i månader om alla affärer skulle försvinna över en natt, så vi kommer ju inte svälta. Men jag hade gärna haft lite sallad eller annat komplement till laxen... Avokadon jag hade tänkt äta hade nåt litet djur redan börjat på, så han får fortsätta på den.

Men, det får gå ändå. Det är ju lite sent, så jag ska ju inte hålla så länge... Laxen ligger på grillen, och jag är jättehungrig! Har inte ätit mer än fil och ost sen frukost!

...men ändå, fast jag börjar bli yr av blodsockerfall är jar inte det minsta sötsugen! Jag vill bara ha min lax! Oh, den är färdig nu!

Åh, vilken underbar dag!

Förutom att jag precis skvätte lite fil i ögat! haha! Snacka om pricksäker!

Men idag älskar jag verkligen Norge! Har varit på en av golfklubbarna och tränat lite. Vägen dit är SÅ vacker! Omgivningen med berg, fårhagar, fina hus och den smala vägen kantad av gula blommor är aningen livsfarlig, men åååh! Makalöst!

Träningen gick över förväntan! Långt över förväntan, till och med! Hade jag gått ut på banan idag hade jag säker kunnat sänkt mig, så bra kändes det! Det gick värre för en kille bakom mig... Jag såg inte hans slag, men hörde hans missbelåtna grymtningar mellan tänderna som ibland byttes mot en svordom.

Den främsta anledningen till att det gick så bra för mig är att jag verkligen tränade idag. Annars brukar jag ta en hink, slå bollarna och sen gå. Precis som killen bakom mig. Och precis som för honom, brukar det inte gå så bra för mig. Ändå vet jag ju att det inte ger något, och att jag borde göra det ordentligt. Dvs, ta tid på mig, slappna av och fokusera på bollarna. Ett bra tips jag fått är att slå varannat slag utan boll. Och så nöta,nöta och nöta. Men det är inte bara jag som slarvar, dom allra flesta på rangen slår slag efter slag utan närmare eftertanke. Och det verkar viktigare att visa sina rangegrannar högt och med all önskvärd tydlighet hur oväntat dåligt slaget var, än att ta reda på varför det gick så dåligt. Precis som med killen bakom mig.

Men idag skärpe jag verkligen till mig, gjorde att som jag borde, och jäklar vilken skillnad! Klart jag fick in några dåliga slag, men dom kunde jag bara skratta åt!

image2
                                                                                      (var tvungen att lägga in en bild i efterhand...)

Åh, vilken underbar dag! Och det är en massa dag kvar!

Men varför?

Dom som känner mig skulle kanske sagt nåt som: Men du som är så kritisk mot allt, hur kan du följa det här med LCHF så blint?"
"Tja", skulle jag svara, "för att jag är mer kritisk mot tallriksmodellen."

För jag har aldrig riktigt fattat poängen med potatis, pasta och bröd, i första hand. Visst, jag har ätit det. Först för att det har serverats, och sen när jag blev gammal nog för att ta eget ansvar för min egen mat, för att "det är så man gör". Dock har något i mitt bakhuvud ändå pekat på denna form och kolhydrater och viskat: "men det där är ju helt onödigt att äta". Så jag har tagit mindre av det allafall. Antagligen kommer den där lilla rösten från ett lite otippat håll. Jag är nämligen diplomerad Eukanubasäljare. Det du! Fråga mig om hundmat, jag kan det! Dessutom har jag haft en hund som pga sjukdom inte skulle äta salter och andra nitrater, så där snappade man upp ett och annat med. (Nu finns det ju iof inget som säger att det här är säkrare än "forskning" på "bra mat" för människor, men det låter f*n så mycket mer logiskt.)

Så här kan man allafall sammanfatta det: Hundmat med stor andel spannmål är helt värdelöst för hundar. Se till att det är mest kött, och så lite spannmål som möjligt. Varför? Lösningen är löjligt enkel. Hundar är rena köttätare, deras tarmar är för korta för att dom ska hinna bryta ner vegetabliliska ämnen! Det går alltså rakt genom kroppen utan att tillföra något som helst!

Nu är ju människan allätare med längre tarmar, men ändå. Vi kan lättare ta vara på proteiner än vegitabilier. Och dessutom, har man inte ofta fått höra att ovan nämda former av kolhydrater "bara är utfyllnad". Billig mat som mättar. (Tillfälligt, om du äter kopiösa mängder, ja. Enligt min uppfattning.)

Så, därför känndes det väldigt bekant när jag började läsa om LCHF. Flera gånger har jag tänkt "det var ju det jag visste!" Men, i ärlighetens namn, och som går att se nedan, följer jag det inte helt blint. Som med allt annat jag gör, gör jag det på mitt sätt. Och eftersom min magkänsla och den där lilla rösten försökt berätta för mig om det här tidigare kommer jag fortsätta lite på dom!

Dagsammanfattning dag 3

Oj, orkade inte skriva nåt igår... först låg jag ute i solen, sen byggde jag på hemsidan, sen blev jag så vansinnigt trött och gick och la mig 10!

Dag tre gick inte så bra, men det är Den Tiden I Månaden, och då är jag omättlig... :(

Frukost: ett rört ägg, tre bitar bacon
Lunch: Som dag 2, fast lägg till en hög fjellsill (inlagd sill med lingon, supergod!)
Middag: 2 grillade hamburgare (har hittat hamburgare med 99% kött på Ica! yey Ica!) med sallad, ost, inlagd gurka, rödlök, senap och hamburgerdressing. Lite väl mycket kolhydrater i gurkan, dressingen och senapen, men men... Och det gör helt utmärkt att äta hamburgare utan bröd! Men bestick är då att föredra...

Sen blev det lite annat med... två rutor mjölkchoklad (för att det inte fanns med hemma, tur!) En drink med bla rom och Sprite... en liten näve solrosfrön på kvällen... Känns som jag glömt nåt...

Så bara en liten fjuttig promenad på kvällen.

Men, fortfarande inget spannmål!  Och just nu är det där huvudfokusen ligger, att åtminstone helt utesluta det. Ett steg i taget...

Sammanfattning dag 2

Jo, egentligen har jag ju varit inne på spåret lite längre än så, men iochmed att jag skriver ner allt nu kan man väl säga att det är nu det drar igång på riktigt...

Måste skriva vad jag ätit hittills medan jag kommer ihåg det.

Frukost: Ett rört ägg, fyra bitar bacon
Lunch: -Framsteg- Sardiner i olivolja och sallad, salami, ost, majones och senap UTAN bröd! :D
Sen fick en kollega en korg med godsaker, så det blev en bit choklad och ett par kanderade cashewnötter...
Gott gott, men så blev jag också hungrig strax efter fyra... Så det blev en snickersglass på biltema...
Sen middag: En avokado med creme fraishe-röra (med rödlök och peppar), samt lite överbliven sallad bestående av sallad, tomat, paprika, gurka, soltorkade tomater och fetaost. Till dressing skvätte jag på tomatoljan. Men nånting i salladen är inte så bra, för jag blir jättehungrig efter  . ...jag åt... 17ish, nu är hon 19, ja, efter två timmar... Det brukar vara så... Plus allt socker... Så lägg till två ost- och skinkrullar med smör.

Jag har allafall läst på lite och sett att majonesen på jobbet är MYCKET bättre än bra-för-hjärtat-majonesen vi har hemma. Sweet!

Men jag tackade nej till en kaka idag. nöjd!
Kanske det kommer något mer läsvärt senare, håller på att sy, så jag har lite annat för mig än att blogga idag...

Dagsammanfattning

Ok, detta är mest för mig själv, inte så intressant för andra... Om jag skriver det här för mig själv kommer jag tappa bort det eller tappa intresset... Inger som säger att jag inte kommer tappa intresset här heller, iof, men men...

Frukost ca 8:00: Två rörda ägg, fyra bitar skogsbacon. Te. Var inte hungrig till lunch.
Lunch 11:30: 3 sardiner i olivolja (inte så mycket olja), en liten hög römmesill, 1/3 skiva knäcke med smör, senap, salami (bra salami, inte så mycket tillsatser, mycket kött!), majonäs, salladsblad och ost. Vatten. Fortfarande inte hungrig.
"Middag" ca 17:30: två rullar med nån blandskinka och två skivor ost, en med majonäs, en med smör.
3 koppar kaffe med mjölk under dan.
ca 19: En safarikaka.

Nu är klockan 22:38, och jag är lite hungrig... Det får bli ett litet glas mjölk innan jag går och lägger mig. Om jag somnar hungrig är det svårare för mig att bli mätt på frukosten, och då kan jag vara småsugen hela dagen..

Motion: Kört bil till jobbet pga skavsår från helvetet. ...eller, av sandalerna... dumma sandaler. Men 101 situps och 100 sidböjsgrejer.


Bra dag idag! :D

En kaka!

Sa ju att jag skulle fuska... Det är jobbigt när PV tentapluggar och äter tentakakor. Safarikakor är ju dom godaste av dom alla dessutom! Inte lika goda som Maryland, men en bra imitation.

Men faktum är att den inte var så god som jag mindes dom... Den smakade liksom oljigt och sött... Kakor är helt klart som godast när man har blodsockerfall. När man är mätt är dom bara överskattade.

Appropå mätt, så blir det nog inga geggiga avokadosar idag, dom får mogna lite till. Jag är fortfarande inte nog hungrig för att äta så mycket, och jag vill inte äta för sent...

Lunch a la norrmän

Mackor. Smörrebröd. Skivor. Kärt barn har många namn, men norrmännen kallar det lunch. Glöm det där med att sopa ner rester i en för ändamålet anpassad tupperwareburk och ta med till jobbet, det gör kollegerna så förvirrade. Helt allvarligt, folk tittar konstigt på dig om du har med dig lagad mat till jobbet eller skolan! Kos kallar dom det i bästa fall, gärna med lite snorkig röst.

På mitt jobb har vi sån lyx att du inte ens behöver ta med dig egna mackor! Allt finns där, bröd, jos och massa goda pålägg. Och vi äter alla tillsammans på plats, vilket är otroligt trevligt! Jobbsnack är givetvis förbjudet under lunchen. Innan jag började med LCHF märkte jag dock en fördel med macklunchen. Eller, det var egentligen en ny kollega, som jobbat lite i Sverige, som påpekade att man blir "bättre" mätt av norsk lunch. Och när jag tänkte på det så har han ju rätt. I Sverige blev jag ofta dästmätt och lite trött efter lunch bestående av lagad mat. Nu får lunchen den effekt den ska ha, mer energi. Märkligt.

Men, problemet så med detta ...smörgåsbord, vilket det ju ...är... ordagrant.. blir då att det inte är lika lätt att bara plocka bort kolhydrater. Det är lite tråkigt att bara äta ost- och skinkrullar hela tiden. Ja, visst, jag erkänner, det är jag som krånglar till det! Men vill ju inte dra uppmärksamheten till vad man äter (läses gärna med tillgjord och lite uppgiven röst). Så kalla det inskolning, men nu äter jag en tredjedels skitgrov knäckemacksskiva med smör, senap, salami, sallad, ost och majonäs på, och en hög med inlagd sill vid sidan. Inte heelt ok, men jag har inte klurat ut nåt bättre. Jag gav mig iof på sardinerna i olivolja idag, dom är inte jättegoda, men riktigt bra LCHFmat. Hoppas jag. Insåg idag att majones inte är så bra som jag trott :( Och jag veeeet, det är massa socker och stärkelse i sillen...

Även fast det känns som att jag äter mindre lunch nu än innan LCHF, står jag mig mycket längre efter maten! Det beror dels på att jag inte är så hungrig innan lunch, och antagligen dels på att jag inte fyller ut magen med massa bröd. Idag klarade jag mig ända tills jag kom hem vid 5! Najs! Känns bra att dels inte vara sockerfallsgrinig när man kommer hem, och att inte måsta slänga ihop en nödmiddag det första man gör när man kommer in! Nu gjorde jag bara ett par ost-och skinkrullar, så jag klarar mig till 7 då det blir avokado med gegga till middag!


Mer om det sen! Ha det!

Min nya frukost...

Så, jag har haft en mjukövergång till LCHF i ca en månad, give or take. Jag har lite för mycket omkring mig för att bara ändra en sån här grej helt tvärt. Det är rätt bökigt att gå ur gamla vanor. Det är iof lätt att bara låta bli kolhydrater till mddagen, som potatis, pasta och så, och frukostmackan är rätt lätt att byta ut. Det svåra är dom små sakerna man inte tänker på i planeringen. Som när man blir hungrig på kvällen, affären är stängd och allt som finns hemma är kolhydratbaserat. Eller när man läser att fil inte alls är så bra, och att solroskärnor ligger liiite för högt på skalan. Eller hur man bäst äter pålägg utan bröd på lunchen på jobbet. Så jag tar det bitvis. Ett steg i taget.

Men nu börjar det gå lättare, även om min kunskap om LCHF har stora luckor börjar jag komma i bättre rutin nu. Allafall frukosten är suverän, två ägg, rörda eller förlorade effer va f*n det heter, och ett halft paket stekt bacon. Och det är inte så jobbigt som jag trodde att ställa sig vid spisen och "laga mat" på morgonen som jag hade trott! Och om man kokar ägg kan man ju fixa till sig medan det kokar! Sååå tidseffektivt! Problemet sen är ju att jag inte är så hungrig vid lunchtid... Det är ju bra egentligen förståss, förr blev jag alltid hungrig nån timme före lunch, och nu sitter mina kolleger och gnäller efter mat medan jag skulle klara mig ett tag till. Det är så skönt att inte vara hungrig på förmiddagen! Känner också att jag kommer igång tidigare, och orkar göra uppgifter som kräver lite mer tankeverksamhet tidigare på dagen.

Nu ska jag sova, fortsättning följer!
Sov gott!

Vinkar ajö till mina principer

Ok, screw it! Det var inte så det var tänkt, att jag skulle sitta och vältra ut mig all slags intima detaljer om mig och mitt liv! Det var ju bara mina tankar och åsikter jag skulle lufta lite. Sånt som jag behöver skriva ner innan jag lägger fram det muntligt, och som jag egentligen inte behöver säga till nån, bara få ur systemet, liksom.

Men. Fan. Here goes.....: Idag har jag äti- ok, stopp, vänta lite... Måste förbereda mig lite till. Och dig med kanske. Varför vill du läsa om vad jag äter?? Ja, du behöver ju inte läsa. Men grejen är att jag provar det här med LCHF. Om du funderat på att prova det kan du ju föjla min blogg och se om det är värt det. Eller bara garva åt mitt mer eller mindre lyckade experiment och fortsätta med tallriksmodellen. Jag skriver, du väljer. Varför skriver jag då? Nja, för att hålla koll på mig själv, antar jag. Och för att min PV har tröttnat på att jag diskuterar mina matvanor med honom.

Ok, påt igen: Till frukos- ojellervänta lite till... Måste bara säga en sak, som är mycket viktigt att minnas genom hela det här. Jag är ingen diet-fashist. Jag vet inte vad fakirkost är, men det låter äckligt, och jag tänker inte prova det. Jag kommer skamlöst att äta choklad eller pannkakor nån gång emellanåt för att det är gott! Men LCHF handlar heller inte om att fullkomligt utesluta något; för det heter ju det Low (inte No) Carb, High Fat. Annika Dahlqvist är givetvis min ovetande guru, och kolhydrater.ifokus.se mitt bollplank.

ÄÄäääägg är bra, men egentligen spelar det ju ingen roll vad jag åt idag om du inte kan jämföra med vat jag åt innan LCHF... Så, snabb överblick: Två mackor till frukost med smör, ost, skinka, sallad eller liknande.
Lunch: Två mackor (eftersom jag bor i Norge, man gör så här), med smör, inlaggd sill (igen; man gör så här), skinka, rökt kalkon, sallad, tomat och/eller liknande.
Middag: Nåt liknande tallriksmodellen eller macka.

OK, så, nu äter jag två ägg och bacon eller fil till frukost, en halv skitgrov knäckemacka med skinka, ost och sallad, och en hög inlagd sill till lunch, och Annikas tallriksmodell ("...En tredjedel grönsaker, en tredjedel med naturligt fett- och protein-mat, och den tredje tredjedelen tom." Annika Dahlqvist) till middag.

Det här blir ett långt inlägg, igen.. Så, jag tror vi nöjer oss så så länge. Fortsättning följer...